Wat houdt het in?


Tekentherapie of beeldende therapie is een werkvorm van psychosociale therapie. De cliënt staat centraal. Met aandacht voor het gehele mensbeeld. In hoe iemand denkt, voelt en handelt.  Er wordt ingegaan op wat er op dat moment speelt vanuit een wens of een klacht.

Tijdens een sessie zet ik onder andere beeldend werken in als hulpmiddel. Samen onderzoeken we het gemaakte werk. Een tekening maakt het onzichtbare zichtbaar. Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden.
Stap voor stap ga je ervaren en doorzien wat er is, wat het moeilijk maakt, waar jouw kracht ligt. Zo biedt beeldend werken een veilige manier van verwerken en in het experimenteren van nieuwe ervaringen. Via beeldend werken worden er nieuwe verbinden gelegd waardoor ‘ruimte’ in hart en hoofd ontstaat.

Op respectvolle wijze begeleid ik het doorleven van de beelden en het bewustzijnsproces dat zich via de tekentaal ontvouwt. Voor het proces en begeleiding stem ik mij af op de energie van de cliënt. Daarnaast zet ik ook lichaamswerk in combinatie met ACT (acceptatie en commitment therapie). ACT is een vorm van therapie die is voort gekomen uit cognitieve gedragstherapie, het vormt een combinatie tussen Oost en West, tussen filosofie en gedragswetenschap.

Laat jouw beelden van be-teken-is zijn. Liefdevol vanuit jouw eigenheid creatief aan de slag op weg naar jouw zelfhelende vermogen.
Nieuwsgierig? Neem vrijblijvend contact met mij op.

home